Met ingang van 1 juni 2024 is Sumrin advocaten gevestigd aan Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Sumrin advocaten stelt regelmatig algemene voorwaarden op of controleert deze voor haar cliënten. Deze cliënten zijn actief in verschillende branches.

Het belang van algemene voorwaarden

Het belang van algemene voorwaarden is evident. In de eerste plaats hoef je met algemene voorwaarden als ondernemer niet steeds opnieuw met je klant in onderhandeling te treden over allerlei contractvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden, garantie en intellectuele eigendom. In goede algemene voorwaarden is dit namelijk geregeld. Dit brengt ook duidelijkheid en zekerheid voor jou en de opdrachtgever met zich mee. Het voorkomt conflicten.

Risico’s uitsluiten

Misschien belangrijker nog is echter dat je met algemene voorwaarden bepaalde risico’s kunt uitsluiten. Denk hierbij aan door de opdrachtgever opgelopen schade bij de uitvoering van de overeenkomst, waarvoor je op basis van de Wet normaliter aansprakelijk zou zijn. Deze aansprakelijkheid kun je in jouw algemene voorwaarden aanzienlijk beperken. Ook kun je een eigendomsvoorbehoud in je algemene voorwaarden opnemen. Denk ook aan het van toepassing verklaren van het Nederlands recht en het bevoegd verklaren van de Nederlandse rechter. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend het geval.

Van toepassing

Heb je eenmaal algemene voorwaarden opgesteld, zorg er dan voor dat deze ook echt van toepassing zijn. Je kunt in beginsel alleen een beroep op jouw algemene voorwaarden doen, indien je hier voor of bij het sluiten van de overeenkomst naar hebt verwezen en je deze op dat moment ook aan je opdrachtgever ter hand hebt gesteld. De voorwaarden mogen bovendien niet onredelijk bezwarend zijn, zoals de wetgever dat noemt. Heb je de voorwaarden niet juist of tijdig ter hand gesteld dan wel zijn deze onredelijk bezwarend, dan kunnen deze achteraf alsnog worden vernietigd.

Vragen? Neem contact op met:

Luc Tacx

Vragen? Neem contact op met:

Michel Simons

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×