Sumrin advocaten is verhuisd naar de Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Zieke werknemer

Gezondheid is niet te koop en dus is het altijd mogelijk dat je te maken krijgt met ziekte. Of je nu werkgever of werknemer bent, in zo’n situatie is het niet alleen belangrijk om te weten wat je rechten zijn, maar vooral ook wat je plichten zijn. Uitgangspunt van de wetgever is dat de werkgever en werknemer samen de re-integratie oppakken en er alles aan doen om de werknemer weer zo snel als mogelijk terug aan het werk te krijgen. In de praktijk is dat echter niet altijd even gemakkelijk te realiseren. De bedrijfsarts is een belangrijke schakel in dit verband, maar wat als je het niet eens bent met diens adviezen? Als werknemer heb je het recht om bij een andere bedrijfsarts een second-opinion te vragen en de werkgever dient dat niet alleen te faciliteren, maar ook de kosten daarvan te betalen. Als werkgever heb je de mogelijkheid om bij het UWV een deskundigenoordeel aan te vragen, bijvoorbeeld om te laten toetsen of de werknemer wel voldoende meewerkt aan zijn re-integratie of om tussentijds te laten toetsen of de tot dan toe ondernomen re-integratie activiteiten voldoende zijn geweest. Ook de werknemer kan bij het UWV terecht voor een deskundigenoordeel, bijvoorbeeld om te laten toetsen of de werkzaamheden waarvan de bedrijfsarts vindt dat die verricht kunnen worden, inderdaad wel passend zijn.

Omdat de belangen van werkgever en werknemer in dit soort zaken al snel met elkaar kunnen botsen, zie je in de praktijk over dit soort zaken vaak conflicten ontstaan. Door tijdig de juiste stappen te zetten kun je dergelijke conflicten vaak voorkomen. En als er dan eenmaal toch een conflict zou ontstaan, dan is het niet alleen belangrijk om te weten wat je rechten en plichten zijn, maar dan is vooral belangrijk dat je daarbij op deskundige wijze geholpen wordt.

Vragen? Neem contact op met:

Edwin van Gerven

Vragen? Neem contact op met:

Michel Simons

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×