Met ingang van 1 juni 2024 is Sumrin advocaten gevestigd aan Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Bouw- en aanneming

In de wet is een apart onderdeel opgenomen voor aanneming van werk. Aanneming van werk is een opdracht aan een aannemer om een stoffelijk werk te maken. De bouw van een woning of een kantoorgebouw zijn veel voorkomende voorbeelden van aanneming. Bij aanneming heb je veelal met specifieke contracten te maken waarbij ook verschillende regels van toepassing worden verklaard. Zoals de Uniforme Administratieve Voorwaarden (UAV), de Algemene Voorwaarden voor Aanneming (AVA) of een bouwgarant-garantie. In die contracten komen vaak regels voor over de aanneemsom, meer/minderwerk, de bouwperiode, opzegging, oplevering, de 5%-regeling en arbitrage. Daarnaast kent de wet ook bepalingen over de waarschuwingsverplichting van de aannemer, de aansprakelijkheid bij oplevering en de korte verjaringstermijn van 2 jaar na een klacht.

Voor bouwgeschillen is over het algemeen arbitrage bij de Raad voor Arbitrage voor de Bouw voorgeschreven. In de Raad voor Arbitrage zitten naast een jurist ook deskundigen uit de bouwsector. Sumrin advocaten heeft ervaring in het voeren van procedures bij de Raad voor Arbitrage.

Vragen? Neem contact op met:

Luc Tacx

Vragen? Neem contact op met:

Michel Simons

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×