Met ingang van 1 juni 2024 is Sumrin advocaten gevestigd aan Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Renteswaps – aansprakelijkheid banken

De rechtspraak over het afdekken van renterisico’s verbonden aan bancaire financieringen, de zogenaamde renteswap(s), is nog niet beslist. Diverse banken, waaronder de Rabobank en ABN AMRO, hebben in het verleden (2006-2008) aan vele agrariërs renteswapovereenkomsten aangeboden. De informatievoorziening bleek niet in alle gevallen juist en volledig, maar een definitieve uitspraak over aansprakelijkheid is er nog niet.

Op 26 maart 2014 oordeelde de rechtbank Oost-Brabant dat de Rabobank wel aansprakelijk was en geld aan een agrariër terug diende te betalen. De rechtbank Noord-Holland dacht daar in april 2014 weer anders over en sprak de Rabobank vrij. ABN AMRO is nog bij de Rechtbank Amsterdam in afwachting van een uitspraak. Inmiddels is wel de Stichting Renteswapschadeclaim opgericht om een massaclaim neer te leggen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sumrin advocaten, Luc Tacx. Wilt u deze informatie nog eens op uw gemak lezen of wilt u ook iets weten over kwekersrechten, download hier dan het pdf-bestand van deze nieuwsflits.

Vragen? Neem contact op met:

Luc Tacx

Ik zoek iets anders

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×