Met ingang van 1 juni 2024 is Sumrin advocaten gevestigd aan Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Rechtsbijstand verzekerd en al gauw je eigen advocaat kiezen!

Al vaker maakten wij je er op attent dat als je voor rechtsbijstand verzekerd bent en er sprake is van een gerechtelijke procedure, een bezwaarprocedure of een procedure bij het UWV, je op basis van Europese rechtspraak jouw eigen advocaat mag kiezen.

Dit wordt het recht op vrije advocaatkeuze genoemd. De kosten van deze advocaat dienen te worden vergoed door jouw rechtsbijstandverzekering. De advocaat hoeft hiervoor niet aan de rechtsbijstandverzekeraar verbonden te zijn.

In mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie het recht op vrije advocaatkeuze verder uitgebreid. Het Hof heeft nu bepaald dat het recht op vrije advocaatkeuze ruim moet worden uitgelegd en reeds bestaat in elke fase, zelfs een voorafgaande fase, die kan leiden tot een procedure bij een rechterlijke instantie.

Als je voor rechtsbijstand verzekerd bent, hoef je daarmee dus niet meer te wachten met het kiezen van jouw eigen advocaat totdat er een procedure is of moet worden gestart. Je kunt hierop al veel eerder – in het voortraject – een beroep doen, op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar.

Schroom daarom niet om Sumrin Advocaten te raadplegen als je een juridisch geschil hebt. Wij zullen je graag helpen, ook in de contacten met de verzekeraar.

Wil je hierover meer weten, neem vrijblijvend contact op met Michel Simons (06-21480226 of m.simons@sumrin.nl).

Vragen? Neem contact op met:

Michel Simons

Ik zoek iets anders

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×