Wederom onrust in de agrarische sector, nu door bekendmaking van de stikstofplannen.

De agrarische sector in Nederland heeft het zwaar te verduren. De stikstofcrisis is nog steeds niet opgelost en het verkrijgen van een natuurvergunning is een ambitieuze opgave geworden. Afgelopen vrijdag kwam hier nog een schepje bovenop. Vrijdag 10 juni 2022 maakten ministers Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof en Henk Staghouwer van LNV immers de stikstofplannen bekend voor het terugdringen van de stikstofuitstoot. Conclusie is dat de agrarische sector hier keihard door wordt getroffen.

De aanpak van de stikstofdoelen verschilt per gebied. Dit omdat per gebied de kwaliteit van natuur, water en bodem verschillen. Uiterlijk in juli 2023 is in elk gebied duidelijk wat het doel is en hoe dit gehaald wordt. Het ministerie van LNV heeft op een kaart aangegeven hoeveel er in welk gebied moet worden gereduceerd. Provincies moeten voor 1 juli 2023 hun gebiedsaanpak presenteren om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. In een aantal gebieden, zoals de Gelderse Vallei en delen van Brabant en Limburg, moet die worden gehalveerd.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en laten weten als er meer duidelijkheid is. Heb je vragen over de stikstofplannen of problemen met het verkrijgen van een natuurvergunning, neem gerust contact met ons op!

Vragen? Neem contact op met:

Moniek Peeters

Vragen? Neem contact op met:

Joop van Berkel

Wat steek je hiervan op?

  • De agrarische sector wordt keihard getroffen door de nieuwe stikstofplannen;
  • De aanpak van stikstofdoelen verschillen per gebied;
  • Uiterlijk in juli 2023 zullen de doelen per gebied bekend zijn en hoe deze gehaald gaan worden;
  • Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden jou geïnformeerd;

Ik zoek iets anders

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×