Sumrin advocaten is verhuisd naar de Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Onze kersverse stagiaire HBO-rechten stelt zich aan jullie voor. Welkom Janneke!

Mijn naam is Janneke Lans, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Asten. Ik studeer HBO-Rechten in Tilburg aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Ik ga het komende half jaar stage lopen bij Sumrin advocaten in Someren. De komende tijd zal ik vier dagen per week aanwezig zijn op kantoor waarbij ik variërende taken zal gaan uitvoeren. Het ene moment ga ik mee naar een bespreking en het andere moment ben ik een juridische kwestie aan het uitzoeken. Deze afwisselende taken zijn dan ook de aspecten die mij aanspreken in de advocatuur.

Toen ik op de middelbare school zat is mijn belangstelling voor de advocatuur gekomen. Als klassenuitje zijn we naar de Rechtbank in Den-Bosch geweest. Ik was erg onder de indruk van zowel de rechters als de verdachten. Toen de advocaat opstond en de zaak bepleitte was het plaatje compleet voor mij. Ik wist het zeker, ‘ik wilde advocaat worden’. Zodra het kon heb ik me ingeschreven voor de Juridische Hogeschool. De eerste twee jaar van mijn studie zijn me goed bevallen en de belangstelling en interesse zijn nog altijd even groot.

De advocatuur lijkt me spannend, afwisselend en erg interessant. Aan de hand van een aantal karaktereigenschappen is het voor mij duidelijk geworden dat ik niet alleen interesse heb in de advocatuur, maar dat het ook bij me past. Ik hoor vaak van mijn familie hoe vervelend het soms is dat ik een discussie nooit uit de weg ga, ik leg me er pas bij neer als ik de bewijzen gezien heb. Daarnaast heb ik het altijd al leuk gevonden om dingen uit te zoeken en mijn mening daarover te verdedigen.

Buiten kantooruren houd ik mij bezig met sporten, mijn bijbaan, uit eten, en uitgaan. Ik fitness ongeveer vier keer in de week samen met mijn broertje. Daarnaast ben ik al vijf jaar werkzaam bij het Kruidvat in Asten waar ik nog altijd met heel veel plezier werk. Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd leuke dingen te doen met mijn vriendinnen of familie.

In welk rechtsgebied ik mij wil verdiepen is nog een vraagteken. Tijdens mijn stage ga ik kennis maken met diverse rechtsgebieden en ik hoop dat er een rechtsgebied uitspringt voor mij. Mijn ambitie is om na mijn HBO een master te doen op de universiteit.

De eerste dagen heb ik veel nieuwe indrukken opgedaan en alle medewerkers mogen ontmoeten. Ik heb een ontzettend warm welkom gehad en ik hoop echt een bijdrage te kunnen leveren het komende half jaar.

Ik zoek iets anders

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×