0493 894 752

vervolg2

Je bent innovatief, onderscheidend en je wil jouw onderneming bescherming bieden, dan biedt het intellectuele eigendom voor jou mogelijkheden. Bekend zijn het octrooirecht, het merk- en modellenrecht of het auteursrecht. Maar denk ook aan de bescherming van de handelsnaam of domeinnaam. Of bijvoorbeeld alle bedrijfsgeheimen van jouw onderneming. Het intellectuele eigendom zorgt voor meerwaarde van jouw onderneming.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Intellectuele eigendom

Bouwstop door inbreuk auteursrecht op een bouwtekening

Het auteursrecht beschermt de maker van een werk. In de Auteurswet wordt het begrip “werk” uitgelegd. Er vallen onder andere niet alleen boeken, schilderijen, foto’s maar ook tekeningen en bouwwerken onder. Een onderaannemer kwam hier onlangs nogal beduusd achter.

Lees meer...

Bedrijfsbescherming: hoe en waarom?

Als ondernemer wil je voorkomen dat bijvoorbeeld een concurrent gebruik of misbruik maakt van de door jouw ontwikkelde bedrijfskennis of bedrijfsgeheimen (knowhow). Bij de bescherming van bedrijfsgeheimen zijn belangrijke ontwikkelingen op komst. In dit artikel wordt inzicht gegeven welke soorten intellectuele eigendom er zijn en op welke wijze bedrijfsgeheimen beschermd kunnen worden. 

Lees meer...

Betere bescherming bedrijfsgeheimen (knowhow) op komst

Voor een onderneming is het van groot belang om een goede concurrentie- of unieke marktpositie te hebben. Dit doen bedrijven onder meer door voortdurend te investeren in innovatie. Essentieel daarbij is het beschermen van geheime kennis, knowhow. Bij deze bedrijfsgeheimen moet bijvoorbeeld worden gedacht aan de bescherming van klanten-, markt- of productgegevens, bedrijfsprocessen, formules, recepten of andere geheime kennis.

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer