0493 894 752

vervolg2

Het erfrecht is een rechtsgebied dat volop in beweging is. Wie de valkuilen in het erfrecht niet kent loopt het risico rechten van erfgenamen in een nalatenschap te verspelen. Naast erfgenamen spelen in het erfrecht nog andere spelers een rol. Zoals bijvoorbeeld de executeur of de vereffenaar. Regelmatig ontstaan tussen erfgenamen en een executeur of vereffenaar geschillen over een afwikkeling van een nalatenschap. Advisering door een erfrechtspecialist is dan van belang. Dat geldt ook in geval van een complexe erfenis.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Erfrecht

Onverwachte schulden na aanvaarding of verdeling erfenis

Bij het ontstaan van een nalatenschap (erfenis) heb je als erfgenaam binnen 3 maanden na het overlijden de keuze tussen aanvaarding of verwerping van de erfenis.

Lees meer...

Pas op met stilzwijgende aanvaarding van een erfenis!

Bij het overlijden van een dierbaar familielid sta je als erfgenaam niet direct stil bij de juridische gevolgen van een erfgenaamschap. Toch moet je als potentieel erfgenaam al direct na het overlijden opletten. Recent zijn er een paar rechterlijke uitspraken gedaan die nog eens toelichten hoe dun de grens is bij stilzwijgende aanvaarding.

Lees meer...

Grensoverschrijdende erfenissen in de toekomst beter geregeld

Steeds vaker vallen erfenissen open die een internationaal karakter hebben. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat jaarlijks zo'n 450.000 grensoverschrijdende nalatenschappen in de Europese Unie (EU) openvallen. Binnen de EU bestaat er een grote verscheidenheid aan erfrechtelijke regels. Dat brengt de nodige complicaties met zich mee en bovendien ook behoorlijk hoge kosten.

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer