0493 894 752

vervolg2

In de praktijk is de werksituatie van een ambtenaar weliswaar vergelijkbaar met de werksituatie van een reguliere werknemer maar de rechtsverhouding is van een heel andere orde. De rechtspositie van ambtenaren zal in de toekomst steeds meer gelijkgesteld gaan worden met die van 'gewone' werknemers maar zolang dat nog niet volledig het geval is, blijft het ambtenarenrecht een bijzonder rechtsgebied met eigen regels en procedures. Vanwege deze  verschillen met het normale arbeidsrecht is specifieke vakkennis vereist bij geschillen tussen een overheidsinstelling en een ambtenaar. Niet allen hebben wij deze kennis in huis, wij beschikken ook over ruime ervaring op dit specifieke terrein.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Arbeidsrecht

Verwijdering LinkedIn connecties na uitdiensttreding?

In een zaak bij de Rechtbank Amsterdam (ECLI:NL:RBAMS:2018:1103) kwam de vraag aan de orde of een werknemer na ontslag gehouden is de LinkedIn connecties te verwijderen, welke hij via zijn werkgever heeft opgedaan.

Lees meer...

Overzicht belangrijke wetswijzigingen per 1 januari 2018

Het jaar 2017 zit er er bijna op, tijd om vooruit te kijken naar 2018. Met ingang van 1 januari 2018 hebben we te maken met enkele wetswijzigingen. Denk daarbij aan de verhoging van de maximale transitievergoeding of de beperkte gemeenschap van goederen wat het uitgangspunt wordt voor diegenen die huwen na 1 januari 2018. Hieronder vindt u een overzicht van enkele wetswijzigingen. 

Lees meer...

De nieuwe Arbowet: wat betekent dit voor jou als werkgever?

Per 1 juli 2017 wordt de Arbowet gewijzigd. De vernieuwde Arbowet heeft als doel de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening te vergroten. Zowel werkgevers als werknemers dienen ervoor te zorgen dat er gezond en veilig kan worden gewerkt. De wijzigingen van de Arbowet zijn vooral gericht op een betere preventie, waarbij er voorkomen dient worden dat werknemers door gezondheidsklachten verzuimen en uitvallen.

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer