0493 894 752

vervolg2

In de praktijk is de werksituatie van een ambtenaar weliswaar vergelijkbaar met de werksituatie van een reguliere werknemer maar de rechtsverhouding is van een heel andere orde. De rechtspositie van ambtenaren zal in de toekomst steeds meer gelijkgesteld gaan worden met die van 'gewone' werknemers maar zolang dat nog niet volledig het geval is, blijft het ambtenarenrecht een bijzonder rechtsgebied met eigen regels en procedures. Vanwege deze  verschillen met het normale arbeidsrecht is specifieke vakkennis vereist bij geschillen tussen een overheidsinstelling en een ambtenaar. Niet allen hebben wij deze kennis in huis, wij beschikken ook over ruime ervaring op dit specifieke terrein.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Arbeidsrecht

Nieuwe arbeidsrechtelijke wetgeving? Terug naar het verleden

Het huidige kabinet heeft zich onder meer tot doel gesteld om het voor werkgevers weer aantrekkelijk te maken werknemers in vaste dienst te nemen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is daarom nog niet zo lang geleden met een voorstel gekomen ter invoering van een nieuwe wet, die hiertoe zal moeten leiden. Deze nieuwe wet, genaamd Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), is op 7 november jl. ter beoordeling naar de Tweede Kamer gestuurd. De beoogde ingangsdatum van de wet is 1 januari 2020. Met de invoering van deze wet keren we echter op belangrijke punten terug naar het (recente) verleden.

Lees meer...

Verwijdering LinkedIn connecties na uitdiensttreding?

In een zaak bij de Rechtbank Amsterdam (ECLI:NL:RBAMS:2018:1103) kwam de vraag aan de orde of een werknemer na ontslag gehouden is de LinkedIn connecties te verwijderen, welke hij via zijn werkgever heeft opgedaan.

Lees meer...

Overzicht belangrijke wetswijzigingen per 1 januari 2018

Het jaar 2017 zit er er bijna op, tijd om vooruit te kijken naar 2018. Met ingang van 1 januari 2018 hebben we te maken met enkele wetswijzigingen. Denk daarbij aan de verhoging van de maximale transitievergoeding of de beperkte gemeenschap van goederen wat het uitgangspunt wordt voor diegenen die huwen na 1 januari 2018. Hieronder vindt u een overzicht van enkele wetswijzigingen. 

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer