0493 894 752

vervolg2

In de praktijk is de werksituatie van een ambtenaar weliswaar vergelijkbaar met de werksituatie van een reguliere werknemer maar de rechtsverhouding is van een heel andere orde. De rechtspositie van ambtenaren zal in de toekomst steeds meer gelijkgesteld gaan worden met die van 'gewone' werknemers maar zolang dat nog niet volledig het geval is, blijft het ambtenarenrecht een bijzonder rechtsgebied met eigen regels en procedures. Vanwege deze  verschillen met het normale arbeidsrecht is specifieke vakkennis vereist bij geschillen tussen een overheidsinstelling en een ambtenaar. Niet allen hebben wij deze kennis in huis, wij beschikken ook over ruime ervaring op dit specifieke terrein.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Arbeidsrecht

Kantonrechter vraagt de Hoge Raad om duidelijkheid over slapende dienstverbanden

Na enkele recente tegenstrijdige uitspraken over slapende dienstverbanden zijn er nu prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad. Zal de Hoge Raad voor duidelijkheid zorgen? 

Lees meer...

Opzeggen slapend dienstverband niet verplicht

Begin april is er opnieuw een uitspraak gedaan over een slapend dienstverband. Wederom stond de vraag centraal of een werkgever kan worden verplicht om een slapend dienstverband te beëindigen zodat de werknemer aanspraak kan maken op de transitievergoeding. Deze keer was de uitkomst echter negatief, terwijl het twee weken geleden een werknemer nog wél was gelukt om op die manier ruim € 150.000,- aan transitievergoeding binnen te harken.

Lees meer...

Toch transitievergoeding bij een slapend dienstverband

Wake up call voor slapende dienstverbanden. Goed nieuws voor werknemers met een slapend dienstverband. Op 28 maart 2019 is er voor het eerst een rechterlijke uitspraak gedaan op grond waarvan een werkgever gehouden is om tot beëindiging van het slapende dienstverband over te gaan en dus ook tot betaling van de transitievergoeding aan de werknemer.

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer