0493 894 752

vervolg2

In de praktijk is de werksituatie van een ambtenaar weliswaar vergelijkbaar met de werksituatie van een reguliere werknemer maar de rechtsverhouding is van een heel andere orde. De rechtspositie van ambtenaren zal in de toekomst steeds meer gelijkgesteld gaan worden met die van 'gewone' werknemers maar zolang dat nog niet volledig het geval is, blijft het ambtenarenrecht een bijzonder rechtsgebied met eigen regels en procedures. Vanwege deze  verschillen met het normale arbeidsrecht is specifieke vakkennis vereist bij geschillen tussen een overheidsinstelling en een ambtenaar. Niet allen hebben wij deze kennis in huis, wij beschikken ook over ruime ervaring op dit specifieke terrein.

In al deze kwesties is Sumrin Advocaten jouw specialist. Bekijk hieronder de meest actuele nieuwsartikelen.

Nieuwsartikelen - Arbeidsrecht

Stand van zaken nieuwe AVG-wetgeving?

Dit artikeltje gaat over de AVG in de context van sollicitaties en arbeids- of vrijwilligerscontracten. Hierbij geldt als hoofdregel dat niet zomaar alles gedeeld hoeft te worden, ook niet als daar naar wordt gevraagd. Er wordt namelijk vaak gedacht dat als iemand zelf gegevens openbaar heeft gemaakt, of deze zelf toestemming geeft om informatie te delen, dat verwerking dan gewoon mag. Het tegendeel is waar.

Lees meer...

Verlies van arbeidsvermogen

Een veel voorkomende schadecomponent in letselschadezaken is verlies van arbeidsvermogen. Als u als gevolg van een medische fout, arbeidsongeval of verkeersongeval - waarvoor een ander verantwoordelijk is - te maken krijgt met minder inkomsten, dan kunt u deze schade vergoed krijgen. Wat is verlies van arbeidsvermogen en hoe wordt de hieruit voortvloeiende schade vastgesteld?

Lees meer...

Kantonrechter vraagt de Hoge Raad om duidelijkheid over slapende dienstverbanden

Na enkele recente tegenstrijdige uitspraken over slapende dienstverbanden zijn er nu prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad. Zal de Hoge Raad voor duidelijkheid zorgen? 

Lees meer...

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer