Sumrin advocaten is verhuisd naar de Speelheuvelstraat 1, 5711 AS te Someren

Bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Een bedrijfsovername of bedrijfsopvolging is een proces dat zorgvuldig dient te worden voorbereid. Denk tijdig en goed na over een overname of bedrijfsopvolging. Een bedrijfsovername komt in vele vormen voor zoals een Management Buy-in (MBI) of Management Buy-out (MBO). Bij een goede voorbereiding hoort de begeleiding van een fiscalist, een financier en een jurist. Vaak wordt een voorovereenkomst gesloten via een zgn. Letter of Intent (LOI) om te komen tot een overname. Onderdeel daarvan is regelmatig het uitvoeren van een Due Diligence (DD) onderzoek naar de overneming die verkocht wordt. Een verkoop van een onderneming hoeft niet altijd te bestaan uit een verkoop van aandelen, maar kan ook in de vorm van een activa/passiva overeenkomst worden uitgevoerd.

Bij een bedrijfsopvolging moet je denken aan een overdracht van de onderneming binnen de familie. Ook bij een overdracht binnen de familiekring is het goed om dit samen met externe adviseurs te begeleiden. Emoties kunnen een valkuil zijn en een juiste financiering vormt een belangrijk aspect.

Geschillen tussen vennoten/aandeelhouders/bestuurders

Het kan voorkomen dat vennoten, aandeelhouders of bestuurders onderling ruzie krijgen. Voor dergelijke geschillen tussen ondernemers –oftewel “corporate litigation”– is het belangrijk om terug te kunnen vallen op goede heldere onderlinge overeenkomsten. Of het nu gaat om een ontbinding van een vennootschap onder firma, een gedwongen uittreding van een aandeelhouder of een ontslag van een bestuurder, deze geschillen zijn ingrijpend. Belangrijk is dat dan een goede ontvlechting plaatsvindt en daarbij zonodig wordt geprocedeerd.

Vragen? Neem contact op met:

Luc Tacx

Volg ons op social media

We delen verhalen, foto's en video's over ons en ons werk.

Contactinfo

Neem contact met ons op

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor de verwerking van persoonsgegevens: zie onze privacyverklaring.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×