0493 894 752

vervolg2

Letselschade

Sinds 1 januari 2019 bestaat de Wet vergoeding affectieschade. Naasten van een slachtoffer dat is overleden of ernstig en blijvend letsel heeft opgelopen ten gevolge van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of geweldsmisdrijf kunnen een schadevergoeding krijgen voor het leed dat hierdoor wordt ervaren. Deze vorm van schade heet affectieschade. 

U kunt zich nu al voorbereiden op de wetswijzigingen die we kunnen gaan verwachten in 2019. Lees verder voor meer informatie hierover.

Uitglijden op een gladde vloer. Onjuist gebruik van een gevaarlijke machine. Van een ladder vallen. In contact komen met gevaarlijke stoffen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van ongevallen die onder werktijd kunnen gebeuren. Een werkgever is in beginsel aansprakelijk voor de hierdoor door de werknemer opgelopen (letsel)schade. Eigen schuld bestaat niet!

Nederland is niet zoals de Verenigde Staten. Maar smartengeld vormt ook in Nederland een belangrijk onderdeel van de schadevergoeding in letselschadezaken. Smartengeld, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd, is een vergoeding voor pijn, verdriet en/of minder levensvreugde. Laat je dus goed informeren over het recht hierop als je letselschade hebt.

In letselschadezaken wordt door de verzekeraar van de aansprakelijke partij vaak rechtstreeks contact opgenomen met het slachtoffer om de schade af te wikkelen. Niet elk slachtoffer laat zich vervolgens bijstaan door een advocaat. Dat dit voor beide partijen erg onverstandig is, blijkt uit een arrest van het Gerechtshof Den Haag van 30 mei 2017 (ECLI:NL:GHDHA:2017:1409).

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer