0493 894 752

vervolg2

Actueel

De houtkachel zal nu uit zijn! Maar sneller dan we nu denken gaan onder de Brabantse overkappingen de houtkachels weer ‘gezellig’ aan. De ene zweert erbij en anderen ervaren het als hinder.

Bewoners van de Peel kunnen op minder dan een uur afstand in Weeze en in Eindhoven op het vliegtuig stappen. Op korte afstand over de grens zijn er ook nog andere vlieghavens waar vandaan gevlogen kan worden. Dit gemak heeft ook een keerzijde. Vliegtuigen stoten veel CO2 uit en zorgen voor luchtvervuiling en lawaai. Nu heeft defensie -in de vakantieperiode- aangekondigd plannen te hebben om weer te gaan vliegen vanaf vliegbasis de Peel. Die basis heet tegenwoordig de Luitenant-generaal Bestkazerne. Dat betekent wel heel veel vliegbewegingen boven de Peel.

Twee verschillende uitspraken van de Afdeling over dezelfde mestplaat.

Dit artikel gaat over mestplaten en de vraag of sprake is van een overtreding. De Afdeling denkt daar in haar uitspraak van 31 juli 2019 anders over dan in haar uitspraak uit 2015. In het persbericht bij de uitspraak van 31 juli 2019 wordt wel opgemerkt dat de mestplaat al eerder door de Afdeling is beschouwd. Er wordt echter niet in aangegeven dat er nu een heel ander oordeel uit rolt. Wat is er aan de hand?

De huisvesting van arbeidsmigranten houdt de gemoederen in de regio met regelmaat bezig. Waarom? Arbeidsmigranten zijn hard nodig in onze regio werk te doen. Arbeidsmigranten hebben huisvesting nodig en er is krapte op de woningmarkt. Zeer recent heeft de gemeente Deurne nieuw beleid vastgesteld voor de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. Asten en Someren volgen zeer binnenkort.

Heeft u een vraag?

 1. (*)
  Ongeldige invoer
 2. (*)
  Ongeldige invoer
 3. (*)
  Ongeldige invoer
 4. (*)
  Ongeldige invoer